Καλοκαιρινή Γιορτή 2022 του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου

Γιορτάζοντας 20 χρόνια QLS στο Ζάππειο Μέγαρο
July 4, 2022
Online teacher training 3rd September 2022
September 3, 2022

Καλοκαιρινή Γιορτή 2022 του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου

Το Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου, μέλος του του πολυβραβευμένου πανελλαδικού Δίκτυο ποιοτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services) πραγματοποίησε την καλοκαιρινή γιορτή την Παρασκευή 17 Ιουνίου, στο πέτρινο θεατράκι της Αργυρούπολης.

Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση η Πρόεδρος του QLS, Εκπαιδευτικός και Αντιδήμαρχος Αλίμου, Γεωργία Παπά καθώς και η Iδρυτής του Κέντρου μας Ελένη (Λέλα) Χαζίρογλου. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε από τη Βόρεια Εύβοια ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Ιωάννης Κοτζιάς μέσω ηχογραφημένου μηνύματος. 

Σειρά είχε η απονομή των πιστοποιητικών για τους μαθητές της Σχολικής Χρονιάς 2020-2021 οι οποίοι κατάφεραν με εργατικότητα και θέληση το στόχο τους.

Αρχικά, επιδόθηκαν πιστοποιητικά εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης (Upskill) στους μαθητές που συμμετήχαν στην εκπαίδευση και στις δράσεις κατά του Σχολικού Εκφοβισμού. Έτσι λοιπόν οι μαθητές μας ως Antibullying Ambassadors είναι πλέον κάτοχοι πιστοποιητικού, το οποίο φέρει την υπογραφή κύρους του οργανισμού The Diana Award που θεσπίστηκε από τη Βρετανική κυβέρνηση στη μνήμη της Πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Στη συνέχεια, μετάλλια δόθηκαν στους νικητές του Πανελλαδικού διαγωνισμού Qls Book Club (Λέσχη Ανάγνωσης Βιβλίου) και του Qls Debate Festival (Αγώνες Επιχειρηματολογίας) όπου το σχολείο μας ήρθε σε επαφή μέσω του Qls με ομάδες ξενόγλωσσων μαθητών από άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Τέλος, πιστοποιητικά γλωσσομάθειας Cambridge, Michigan, ESB, Delf δόθηκαν στους μαθητές που συμμετείχαν στις εξετάσεις Αγγλικών και Γαλλικών.

Στη γιορτή δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα θεατρικά με τη μεγάλη συμμετοχή των μαθητών μας. Κατά συνέπεια, πραγματοποιήθηκε θεατρικό στη Γαλλική Γλώσσα με την ονομασία Quel radis dis donc!  καθώς και στην Αγγλική με τίτλο A Midsummer Nights Dream του William Shakespeare. Κλείνοντας, η χορωδία και οι μουσικοί μας τραγούδησαν ταξιδεύοντας μας στο χρόνο!

Σημαντικό υπήρξε επίσης το φιλανθρωπικό κομμάτι της εκδήλωσης που είναι η συνεργασία με τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού που αφορά τον εξοπλισμό των δημοσίων σχολείων των πυρόπληκτων περιοχών στην Εύβοια. Κατόπιν φιλότιμων ενεργειών του σχολείου μας σε συνεργασία τόσο με τους εκδοτικούς οίκους όσο και με την αμέριστη συμπαράσταση γονέων το σχολείο μας συγκέντρωσε 5 βιντεοπροβολείς για διαδραστικό πίνακα για τα σχολεία αυτά.

Ευχαριστίες αποδίδονται στον εκδοτικό οίκο Express Publishing, στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης, στους μαθητές, γονείς,  καθηγητές και συντονιστές της εκδήλωσης για την πολύτιμη βοήθεια τους.