ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022

Ο ΧΩΡΟΣ ΜΑΣ

Το σχολείο μας είναι εναρμονισμένο με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ από την ημέρα της επαναλειτουργίας του και ήδη λειτουργεί από 1η Σεπτεμβρίου 2021 εφαρμόζοντας όλες τις οδηγίες προστασίας κατά της διασποράς του Covid-19.

✔ Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός των φίλτρων και των στοιχείων των κλιματιστικών μονάδων με πιστοποιημένα απολυμαντικά φάρμακα. Στα κλιματιστικά πραγματοποιήθηκαν καθαρισμός και απολύμανση. Σε όλες τις μονάδες τοποθετήθηκαν φίλτρα ενεργού άνθρακα.

✔ Στην είσοδο του κτηρίου υπάρχει ανέπαφο αυτόματο μηχάνημα για απολύμανση των χεριών με αντισηπτικό.

✔ Οι αίθουσες διδασκαλίας απολυμαίνονται και αερίζονται πριν και μετά από κάθε χρήση (θρανία, καρέκλες, πόμολα, κάδοι απορριμμάτων).

✔Έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά υγρά καθαρισμού σε κάθε αίθουσα/διάδρομο/χώρο υγιεινής.

✔Εφόσον χρειαστεί και με την συγκατάβαση του μαθητή/γονέα γίνεται θερμομέτρηση με υπέρυθρο θερμόμετρο μη επαφής.

✔Υπάρχουν σημάνσεις με οδηγίες προστασίας κατά του Covid-19 σε κάθε όροφο και κάθε αίθουσα.

✔ Οι καθηγητές και το διοικητικό προσωπικό έχουν ενημερωθεί για τους τρόπους παροχής προστασίας στους μαθητές.

ΜΑΘΗΤΕΣ

α. Οι μαθητές θα πρέπει να προσέρχονται 5΄ πριν από την έναρξη του μαθήματος τους, για να έχει γίνει η απολύμανση των αιθουσών μετά την αναχώρηση του προηγούμενου τμήματος και για να οδηγηθούν έγκαιρα στις τάξεις τους.

β. Όλοι οι μαθητές πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα προσώπου καλύπτοντας επαρκώς τη μύτη, το στόμα και το σαγόνι.

γ. Σε περίπτωση ιατρικού θέματος που απαγορεύει τη χρήση μάσκας προσώπου επιβάλλεται να μας προσκομίσετε σχετική ιατρική βεβαίωση πριν από την έναρξη της σχολικής περιόδου.

δ. Κατά την είσοδο τους, οι μαθητές χρησιμοποιούν το αυτόματο μηχάνημα για να απολυμάνουν τα χέρια τους και ακολουθούν τις οδηγίες μας για να πάνε ή να τους οδηγήσουμε στις αίθουσες διδασκαλίας.

ε. Είναι πολύ σημαντικό ο κάθε μαθητής να έχει όλα όσα χρειάζεται (βιβλία/γραφική ύλη/παγούρι κ.λπ.) ώστε να μην δανείζεται τίποτα από άλλους. στ. Δεν θα υπάρχουν διαλείμματα σε κανένα επίπεδο σπουδών για να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός.

ζ. Σε περίπτωση αδιαθεσίας, οι μαθητές παραμένουν στο σπίτι και ενημερώνουν την γραμματεία αρκετά πιο νωρίς για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν το μάθημα τους διαδικτυακά (σύνδεση με την τάξη τους) εάν η κατάσταση τους το επιτρέπει.

η. Στο πρώτο μάθημα κάθε τμήματος, οι καθηγητές θα ενημερώσουν τους μαθητές με κατάλληλο ενημερωτικό υλικό για την προστασία τους και πώς πρέπει να συμπεριφέρονται στους χώρους του σχολείου μας για την ασφάλεια τους.

ΓΟΝΕΙΣ / ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ

α. Οι γονείς / κηδεμόνες δεν εισέρχονται στο σχολείο μαζί με τα παιδιά κατά την άφιξη τους.

β. Περιμένουν τα παιδιά τους έξω από το σχολείο κατά την λήξη των μαθημάτων.

γ. Εντός της δομής φορούν υποχρεωτικά μάσκα. δ. Οι συναλλαγές με την γραμματεία είναι προτιμότερο να γίνονται αφού τα παιδιά έχουν τακτοποιηθεί στην τάξη τους.

ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ

Βάσει του νέου ΦΕΚ 4054/τ.Β/4-9-2021  (πατήστε εδώ) που ισχύει από 6/9, τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών λειτουργούν δια ζώσης, με όλα τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που ίσχυαν και πριν (πατήστε εδώ). Επιπρόσθετα, για τη συμμετοχή στο μάθημα, και σε περίπτωση που μαθητές ή/και καθηγητές δεν προσκομίζουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, ισχύουν τα εξής: οι μεν μαθητές επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής, οι δε εκπαιδευτικοί και το λοιπό προσωπικό του ΚΞΓ, επιδεικνύουν βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται δύο φορές την εβδομάδα, προ Τρίτης και Παρασκευής.

Ό,τι δεν αναφέρεται εδώ ισχύει σύμφωνα με τις σχετικές εγκυκλίους των αρμοδίων υπουργείων.


ΚΑΛΗ ΜΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ!