Γιορτάζοντας 20 χρόνια QLS στο Ζάππειο Μέγαρο

Πρόσκληση Καλοκαιρινής Γιορτής
June 14, 2022
Καλοκαιρινή Γιορτή 2022 του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου
July 19, 2022

Γιορτάζοντας 20 χρόνια QLS στο Ζάππειο Μέγαρο


Το πολυβραβευμένο πανελλαδικό Δίκτυο ποιοτικών Κέντρων Ξένων Γλωσσών QLS (Quality in Language Services), μέλος του οποίου είναι το Κέντρο Ξένων Γλωσσών Χαζίρογλου, γιόρτασε την 20ή του επέτειο με ένα μοναδικό γκαλά την Πέμπτη 23 Ιουνίου στο Ζάππειο Μέγαρο.

Ο ιδιοκτήτης και εκπαιδευτικός του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου, Μάριος Χαζίρογλου παραβρέθηκε στην εκδήλωση αυτή με τη σύζυγο του Εύη Δεδεμάδη καθώς και τη μητέρα του, Ελένη (Λέλα) Χαζίρογλου η οποία υπήρξε η ιδρυτής του σχολείου αυτού. Μαζί τους ήταν ο μαθητής του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου και Anti-bullying Ambassador (Πρεσβευτής κατά του Σχολικού Εκφοβισμού) Φίλιππος Μπέκος, ο οποίος απήγγηλε ποίημα στα Αγγλικά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.


Με Πρόεδρο την εκπαιδευτικό και πρώην Αντιδήμαρχο Αλίμου, Georgia Papas, το QLS έχει κάνει τομή στην ξενόγλωσση εκπαίδευση στη χώρα μας μέσω ποικίλων καινοτόμων προγραμμάτων όπως Debate Festival, Εκστρατεία Anti-Bullying, Book Club και την φωνημική προσέγγιση JUMP, που εμπλουτίζουν την εκμάθηση ξένων γλωσσών έχοντας αποσπάσει συνολικά 11 βραβεία. Πρόκειται για εκπαιδευτικά προγράμματα που παρέχουν μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία στους μαθητές και χρήσιμα εφόδια ζωής.


Επίτιμη καλεσμένη στους επετειακούς εορτασμούς υπήρξε η Tessy Ojo CBE, Ηγέτιδα της Κοινωνίας των Πολιτών και Πρόεδρος του Βασιλικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Diana Award που θεσπίστηκε το 1999 από τη βρετανική κυβέρνηση για να επωμιστεί το μνημειώδες φιλανθρωπικό έργο της Νταϊάνα, Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Για περισσότερα από 20 χρόνια, η Tessy Ojo CBE, δίνει σάρκα και οστά στο όραμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα για έναν καλύτερο κόσμο. Είναι η μοναδική Βρετανίδα κάτοχος του Αμερικανικού Βραβείου Martin Luther King και συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 Βρετανούς Ηγέτες στη λίστα της British Airways. Το 2020, η Βασίλισσα Ελισάβετ της απένειμε τον τίτλο Commander of the British Empire ενώ έλαβε το αντίστοιχο μετάλλιο από τα χέρια του Πρίγκιπα Ουίλιαμ πριν μερικούς μήνες στα ανάκτορα του Ουίνδσορ. Το QLS διατηρεί μόνιμη συνεργασία με το ίδρυμα της Πριγκίπισσας Νταϊάνα από το 2016 στον τομέα της καταπολέμησης του σχολικού εκφοβισμού έχοντας εκπαιδεύσει περισσότερους από 400 μαθητές και εκπαιδευτικούς πανελλαδικά ως Πρεσβευτές AntiBullying.


Η Tessy Ojo CBE βρέθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με αυτή της την ιδιότητα για να τιμήσει από την πλευρά της τη συγκεκριμένη συνεργασία. Μαζί της από το βασιλικό ίδρυμα προσήλθε και ο εκπαιδευτής Anti-Bullying, Paul Hanmore, επί χρόνια συνεργάτης του QLS. Η επίσκεψή τους είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς φέτος συμπληρώνονται 25 χρόνια από την απώλεια της Πριγκίπισσας της Ουαλίας. Το QLS βράβευσε την Tessy Ojo CBE για το εξαιρετικό φιλανθρωπικό της έργο ενώ βραβεύτηκαν, επίσης, ιδρυτικά μέλη του QLS, πρώην πρόεδροι καθώς και μέλη που έχουν ξεχωρίσει για τη συνεισφορά τους στο Δίκτυο. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από απαγγελία ποιήματος από Πρεσβευτές Anti-Bullying του QLS και ζωντανή μουσική από μέλη της νέας μπάντας Tópos. Το QLS ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς Eaquals Association, Express Publishing, Burlington Books, MM Publications και τον χορηγό επικοινωνίας ELT News.

Η ομάδα QLS BOOK CLUB αποτελούμενη από ιδιοκτήτες Κ.Ξ.Γ. και εκπαιδευτικούς. Από Αριστερά: Φρέντ Φήταμ, Αλεξάνδρα Κολίτσα, Εύα Βασσάλου, Ασημένια Φήταμ, Άννα Λεονταρίτη, Μάριος Χαζίρογλου

Η Tessy Ojo CBE, Ηγέτιδα της Κοινωνίας των Πολιτών και Πρόεδρος του Βασιλικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Diana Award μαζί με τον Anti-bullying Ambassador του του Βασιλικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Diana Award και μαθητή του Κ.Ξ.Γ. Χαζίρογλου, Φίλιππο Μπέκο.
Τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της QLS μαζί με τις Λιλίκα Κουρή και Suzanne Antonaros (καθηγήτριες & ιδρυτικά μέλη του TESOL GREECE). Από αριστερά Μάριος Χαζίρογλου (Tαμίας), Dr. Βίλλυ Κονδυλίδου (Γενική Γραμματέας), Dr. Παναγιώτα Μπουρτσουκλή (Υπεύθυνη Εισδοχής & Ποιοτικού Ελεγχου), Λιλίκα Κουρή, Suzanne Antonaros, Georgia Papas (Πρόεδρος), Δέσποινα Ταλιακού (Υπεύθυνη Τύπου), Φρέντ Φήταμ (Έφορος Εκδηλώσεων)